Az alábbi, válogatott dokumentumok életem különösen emlékezetes időszakaihoz kapcsolódnak.

Összefoglaló az Operaház főigazgatójának és főzeneigazgatójának első hivatali évéről, mely utóbb Győriványi Ráth György főzeneigazgató úr számára és számomra a "vezetői alkalmatlanság bizonyítékává" válhatott (2002).

Törvénytervezet az elektronikus aláírás bevezetésére a Hírközlési Főfelügyelet részére (1999). A törvényt végül mások alkották meg, az intellektuális kaland mégis megérte.

"Rohonci Kódex: egy rejtélyes középkori írás megfejtési kísérlete" (1995). A kísérlet sikertelenül zárult, mégis egy életre szóló intellektuális kalandot jelentett. Megjelent a TURÁN című folyóiratban 2006-ban.

"Bizalom nélkül nem megy": Egy szociológiai tanulmány a számítógépes megoldásokkal kapcsolatos fogadókészségről a bankok világában (megjelent a VALÓSÁG folyóiratban, 1992-ben). A tanulmányt később "kötelező irodalommá" nyilvánította a Budapesti Műszaki Egyetem Társadalmi informatika tanszéke.

"Mi az, fater, tanulsz magyarul?": Mi mindent fedezhet fel egy magyar ember a magyar nyelvvel kapcsolatban, ha valódi nyelvtudománnyal találkozik. A Magyar Nemzet kétszeri felajánlásra sem közölte.

"Őshaza - ősnyelv. Létezhettek valaha is?": Kísérlet egy olyan történeti - nyelvészeti dogma megtörésére, mely még mindig (de már nem sokáig) uralja a magyar hivatalos tudományt. Megjelent a TURÁN című folyóiratban 1996-ban.

"Színek és hangok - menthetetlenül szubjektív gondolatok a színek és hangok szimbolikájáról": ezeket a gondolatokat egy jó barát bíztatására foglaltam írásba.